Kunstweken!


Wij gaan meedoen met DE KUNSTWEKEN!

Begin maart gaat onze school meedoen met een bijzonder project beeldende vorming: 
DE KUNSTWEKEN. Het doel is om ieder kind op eigen niveau te inspireren tot het maken van een echt kunstwerk. Dat doen we door hen kennis te laten maken met wereldbefaamde artiesten en hun werk. 

Tijdens DE KUNSTWEKEN is ieder kind een echte kunstenaar. 

Om dat trotse gevoel te versterken ontvangen alle deelnemers gratis een gedrukte kaart van hun eigen werk. Helemaal uniek is dat ze ook een persoonlijk museum op internet krijgen waarvoor ze zelf (met enige hulp van u) familie en vrienden mogen uitnodigen. Uiteraard ontbreekt een museumshop niet; hier kunnen leuke aandenkens worden besteld met de tekening van uw kunstenaar. Net als Van Gogh je eigen schilderij op een mok of placemat; hoe bijzonder is dat!? 
Met de vrijblijvende verkoop van kunstsouvenirs in de museumshopjes worden alle kosten van DE KUNSTWEKEN gedekt. Onze school hoeft hiervoor verder niets te betalen. Bovendien steunt u met uw aankoop direct het Jeugdfonds Sport & Cultuur (vh Jeugdcultuurfonds)

Er speelt voor de verschillende groepen één kunstenaar de hoofdrol tijdens DE KUNSTWEKEN. Voor groep 1/2 is dat Mondriaan. Voor groep 3 en 4 Warhol. Voor groep 5 Van Gogh. Voor groep 5/6 Miro. Voor groep 6/7 van Gogh. Voor groep 7 Picasso en voor groep 8 Matisse. Nadat de kinderen met “hun” kunstenaar hebben kennisgemaakt gaan ze in de tekenles lekker zelf aan de slag aan de hand van een uitdagende opdracht. 

Gegarandeerd dat ook uw kind zichzelf en u weet te verrassen met prachtwerk. We houden u op de hoogte! 

Met creatieve groeten,
Team IKC Pius X

Filmpje

 

Nieuwsarchief