VSO en BSO


VSO (Voorschoolse Opvang)

VSO  kunt u van maandag tot en met vrijdag afnemen van 7.00 uur tot 8.30 uur.

Binnen IKC Pius X is voorschoolse opvang mogelijk vanaf 7.00 uur. Om 7:00 uur starten we aan tafel met een ontbijt dat door ons verzorgd wordt. Wij eten met de kinderen brood met kaas, worst, jam, pindakaas, smeerkaas of appelstroop. De kinderen mogen kiezen of ze kinderthee, water of melk bij het ontbijt willen drinken. Om 7.30 uur wordt de ontbijttafel afgeruimd en mogen de  kinderen zelf kiezen wat ze doen om rustig aan de schooldag te kunnen beginnen. Zit uw kind in groep 1-2? Dan wordt uw kind opgehaald door de leerkracht van groep 1-2. Vanaf groep 3 lopen de kinderen zelf naar de klas toe. Indien uw kind op IKC Pius X naar school gaat, dan is dit binnen hetzelfde schoolgebouw of in de naastgelegen dependance.

BSO (Buitenschoolse Opvang)

BSO is mogelijk op de volgende dagen en tijden:

Ma, di en do:                                     14:30 – 19:00 uur

Woe:                                                    12:00 – 19:00 uur

Vrij:                                                       12:00 – 19:00 uur

Vakantie- en studiedagen*:             7:00 – 19:00 uur

* Bij vakanties en studiedagen wordt per mail geïnventariseerd of u opvang nodig heeft.

VSO/BSO neemt u af voor 40 weken per schooljaar. Bij 40 weken afname kunt u ook vakantie inkopen. Ook heeft u de mogelijkheid om flexibele opvang in te kopen. Wij stemmen graag met u af welk product het beste bij u past.

Na een drukke schooldag is het belangrijk dat uw kind even tot rust kan komen, net als thuis. De kinderen komen zelf naar het BSO lokaal van het Luchtkasteel. De leerkracht van groep

1-2 ziet erop toe dat deze kinderen naar de BSO ruimte lopen. Tussen de leerkrachten en pedagogisch medewerkster is er een korte overdracht als er iets is waarvan wij op de hoogte moeten zijn. Zo kunnen wij u ook weer op de hoogte brengen bij het ophalen van uw kind(eren).

Op de BSO krijgen de kinderen water of thee en een koekje en later op de middag wordt er weer samen wat gedronken en fruit gegeten. Als het avond wordt en de kinderen nog trek hebben krijgen ze nog een gezonde snack zoals een cracker of voedingsbiscuit.

Als de kinderen op de BSO zijn mogen ze zelf kiezen, in overleg met de Pedagogisch Medewerkster, wat ze gaan doen. Vaak staat er een leuke activiteit klaar om aan mee te doen. Wordt het knutselen, buiten spelen, lezen, dansen, spelletjes doen of lekker kletsen met andere kinderen? Wij mogen gebruik maken van de gymzaal in school zodat we ook met slecht weer kunnen dansen, hutten bouwen, een survivalbaan kunnen maken, enzovoort.

BSO in de vakantie!

We organiseren na school, maar ook in de vakantie, heel veel leuke activiteiten op het gebied van sport, cultuur en natuur. Denk hierbij aan voetballen, schilderen, koken, toneel of wandelen; er is voor elk wat wils. Elke vakantie maken we een mooi programma waar de kinderen aan mee kunnen doen. We zijn bijvoorbeeld samen met andere BSO’s van Stichting de Linge naar Museumpark Orientalis, naar speeltuin De Leemkuil in Nijmegen en naar speeltuin Hulhuizen. We organiseerden een toneeldag compleet met decor knutselen, schminken, verkleden en natuurlijk acteren en een kinderkook café waarbij ouders aan het einde van de dag de heerlijke hapjes van onze chef koks konden proeven.
Voor meer informatie over de tarieven, zie onderstaande link:

Tarieven

BSO 1 BSO 2                                        

    No events