VSO en BSO


VSO
Uw kind is bij ons van 7:30 uur tot 18:00 uur welkom. Binnen IKC Pius X is voorschoolse opvang mogelijk vanaf 7.30 uur. Om 7:30 uur starten we aan tafel met een ontbijt dat door ons verzorgd wordt. Na het ontbijt mogen de kinderen een activiteit kiezen. De kinderen worden, als de school, begint naar de groep gebracht.

B.S.O.
B.S.O. is mogelijk op de volgende dagen en tijden:

Maandag 14:30 uur – 18:00 uur
Dinsdag 14:30 uur – 18:00 uur
Woensdag 12:00 uur – 18:00 uur
Donderdag 14:30 uur – 18:00 uur
Vrijdag 12:00 uur – 18:00 uur
Vakantie- en studiedagen   7:30 uur – 18:00 uur

 

Onze B.S.O moet iedere dag een feestje zijn. Wij hebben een breed palet aan activiteiten voor onze kinderen. Zij kunnen kiezen uit creativiteit, sport, spel, natuur en koken. Het is onze bedoeling dat kinderen hun talenten ontdekken op de B.S.O. Wij nodigen dan met grote regelmaat verschillende organisaties en clubs uit om trainingen te geven. U kunt dan denken aan: sportactiviteiten of creatieve workshops. U kunt altijd een keer komen kijken en wij zijn ook te volgen op Instagram en Facebook. Het is altijd mogelijk om meer af te nemen. Mocht u bijvoorbeeld behoeften hebben om in de vakantie BSO af te nemen of tijdens een studiedag.

De kinderen worden in de groep opgehaald om naar de B.S.O te gaan. Er is dan een korte overdracht van docent naar pedagogisch medewerker. Het gaat dan om informatie die voor die middag eventueel nodig kan zijn. De kinderen starten dan met een rust moment waarbij zij even kunnen eten. Ze mogen daarna een activiteit kiezen aan de hand van het planbord. De pedagogischIMG_20210920_105914 medewerker vertelt dan het aanbod aan de kinderen en zien dit op het planbord. Wordt het knutselen, buiten spelen, lezen, dansen, spelletjes doen of lekker kletsen met andere kinderen? Wij mogen gebruik maken van de gymzaal in school zodat we ook met slecht weer kunnen dansen, hutten bouwen, een survivalbaan kunnen maken, enzovoort.

BSO in de vakantie!
We organiseren na school, maar ook in de vakantie, heel veel leuke activiteiten op het gebied van sport, cultuur en natuur. Denk hierbij aan voetballen, schilderen, koken, toneel of wandelen; er is voor ieder kind een aanbod. Het is onze bedoeling om u te (ont)zorgen en voor uw kind een feestje te organiseren.

    No events