Peuteropvang


Peuteropvang

Spelend leren

Een kind is van nature actief, nieuwsgierig en wil leren. Voor peuters valt er nog veel te ontdekken. Dit stimuleren we bij de peutergroep waar kinderen van 2 tot 4 jaar samen spelen en leren. Doelstelling voor alle peuters is een soepele overgang naar de basisschool. Op dinsdag- en donderdagochtend gymmen de oudste peuters samen met groep 1-2 in de gymzaal onder begeleiding van de Pedagogisch medewerkster en de juffrouw van groep 1-2.

 

Startblokken

Binnen de opvang en peutergroep werken wij  themagericht via Startblokken. Dit wil zeggen dat wij per 6 weken een thema behandelen met de kinderen. Binnen onze lokalen ziet u een overzicht per thema waar we en aan werken. 

 

Klachtenvrij

Trots zijn wij op ons klachtenvrij – certificaat  2018 van de geschillencommissie Kinderopvang! 

 

Dagelijkse gang van zaken 

Omdat er op onze opvang groep veel op de grond gespeeld wordt, dragen de kinderen slofjes en Pedagogische medewerkster binnen schoenen of sloffen. Van ouders verwachten wij dat ze overschoenen aandoen, deze zijn in de gang aanwezig voordat u de groep opkomt.  

Met de lunch eten we samen aan tafel met de kinderen. We eten brood met kaas, worst, jam, smeerkaas, Philadelphia, sandwich spread, pindakaas of appelstroop. Na de boterham mogen de kinderen nog kiezen uit een maïs rijstwafel of volkoren cracker  Bij de lunch drinken wij melk of kinderthee.

Met het fruitmoment eten wij met de kinderen fruit en groenten aan tafel en mogen ze kiezen of ze kinderthee of water willen drinken. In de middag eten we ook fruit en dit wordt aangevuld met groenten. Binnen de opvang kunt u verschillende contracten inkomen.

Meer informatie:

Peuteropvang Pius X / 't Hummelhonk